CHECK IT OUT!

Tuesday, April 6, 2010

TUMPANG LALU..MAKCIK NAK JAWAB SOALAN TAG

Sudah lama Blog True life ni tag saya..Tapi tau2 sajalah makcik ni lambat pick up. Hari ini makcik menyahut cabaran lah ya..Makcik try lah jawab soalan2  yang tak sesuwei untuk mak dara macam makcik nih..hehe..

1-siapakah diri anda di rumah? 
Pengawas, polis, tukang cuci dan tukang masak. Bukan  saya je..semua emak2 kat rumah macam ni kut..(expirenya jawapan makcik ni).

2- siapakah diri anda di samping rakan? 
Makcik ni ambivert. Sekejap jadi Mak Lawak sekejap jadi  Nerd.

3- 5 benda yg anda idamkan tp masih belum tercapai.
a)Jutawan - material sungguh
b) Naik haji - Amin amin ya rabbal alamin
c) Pengarah pelajaran Malaysia (layak ke?) - Gila glamour
d) Melancong ke London - tapi romantik
e) ASB maximum debit - makcik ni memang materialistik

4-siapakah nama pasangan anda?
Ehemmm...malu makcik..Terjemahannya  'Demi masa'

5- ceritakan 5 perkara yg paling anda suka tentang pasangan anda.
nguah2x...malulah..hensem (pada pandanganku), menepati masa, caring, pembersih, bergaya.

6-bila tarikh anda couple 
Long time ago..1997.
7-apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
Mak oii..banyak tuh...tapi yang paling best, kitaorang pernah sama2 pokai gila.

8-lagu tema cinta anda 
Makcik suka soalan nih! Of Courselah 'AKU CINTA PADAMU' by siti. Tahun 1997 lagu ni meletopz tak hengat tau.

9-apa perubahan yg ingin anda lihat dari pasangan anda?
Takde..I like the way he is..(soalan gossip2 ke ni?) Anyway, Tingkatkan keimanan dan ketakwaan.

10- tag 10 rakan yg lain
windi's note: 
kalau sudi, jawab2lah tag tu yea...

7 comments:

Terry Verry Berry. said...

wahh..bila la agaknya orang nak tag terry pulak ekk~
ngee~

akak windi ni akak polisi ke? ngee~

very the very the materialistik kan cita2 windi nihh.. tehehe.
(cakap dulang paku serpih, cakap orang, Terry lagi over! hehe(´・ω・`)

wahh lagi... akak.. naper taknak gi perancis ke, Hawaii ke, Japon ke.. romantic gak aperr.. tehehe..

:)

windi said...

kakak ni cikgu.
semua tempat saya nak pergi tapi tak larat tulis. byk sangat.

Saya tak tag Terry ke?tu abysmal asylum tu kat atas senarai tag.hehe

etuza said...

Salam Windi
Tak sangka EWWK menjadi pujaan hatimu. TqTQTQ pcik terharu adik mewarnakan persada mayaku. Baca lawak anda, terasa terhibur..dalam lawak2 atau jawapan2 anda terselit Islamiah..tahnih. Semoga tertunailah hajat. Impian tu kalau ada usaha dan direstui..akan dikabulkan. Adik still young so..teruskan usaha mencapai impian ya.

ain fathihah said...

demi masa...
ASRI?

hehe
salam singgah

windi said...

etuza: Tq2..i am so motivated!
ain: hahaha...betoi!pintarnye..

Myfrin's story said...

Ehem2..sudi juga u tag i ye..ni yang semangat nih..bole bah kalau kau, haha..

windi said...

bah try lah jawab soalan klu berani. hehe

Related Posts with Thumbnails