CHECK IT OUT!

Thursday, April 22, 2010

Menyahut cabaran TAG HotMama

Wahhh...Hotmama telah men'tag' saya lah..Katanya saya ni pengomen dan pengunjung setia blognya. Itu memang BETUL! Sebab http://hotmamaindahouse.blogspot.com/ memang best dengan idea entrynya yang kreatif dan kelakar.Sapa2 susah hati jalan2lah kat blog ni. Berbaloi2..Anyway, Thanks for ur remembrance.

OK. Back to business, cabarannya ialah:

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friend to do the same.

Harap maaf. My 8th folder ni gambar beruk lah..Upload tak upload?? Tak yah Uploadlah ye..menyakitkan bijik mata korang je..Nanti saya delete gambar beruk pastu gambar sebelah yang cun tu jadi yang kelapan lah kan..OK. set!. Tungguuuu....prong preng kreng krong prot pret pruuutt (tengah bertukang).

 
Inilah gambar anak buah saya, Fazilah binti Jafrin. Mak budak ni kakak saya. Benda yang bertenggek kat belakang dia ni dinamakan 'barait'. Tempat simpan padi yang baru dituai. Dia eksyen je tuh. Budak ni mana pernah menuai padi. Tulah excited bergambar kat ladang padi huma datuknya (my dad). Fazilah ni sangaaattt pemalu tapi otak bergeliga (macam makciknya juga..haha). Baru2 ni Fazilah berjaya mendapat tempat di Matrikulasi Labuan dan bakal mendaftar diri bulan Mei ini. Pesanan dariku 'Jaga diri, hiasi peribadi'. Nak tahu kisah selanjutnya tepuk dululah... Pok pok pok...TAMAT..(lawak kitaorang masa kecik2 dulu)

Sekarang saya akan me'list' kan mangsa2 TAG yang seterusnya. 8 orang pulak tuh (pssttt..korang tak payahlah pilih gambar ke8 yea..Kut2 gambar poyo, buang masa kitaorang je nengok. hehehe...pilih gambar yang the best jer..psstt..Jangan bagitau HotMAMA yea..hik hik) Tapi promo tatap promo tau!
(yang paling ikhlas sebab takde nuffnang tapi rajin blogwalking..entry pun best2)

(kisah2 masyarakat yang penuh pengajaran. Sesuai untuk seisi keluarga)

(anak dara tua yang cun melecun dan kesepian..yeke?)

(very creative blogs  and very peramah..orangnya pun cantik)

(Ada cerita tentang Tempat2 menarik di Sabah. Jom cuti2 Malaysia)

(Blogger yang dah established dan banyak link sana sini dan banyak contest dan entry best2)

(Yang berjasa dengan penerangannya tentang unik visitor dan visitornya sentiasa mencanak2 everyweek)
(Nak tahu, inilah antara blogger pertama yang saya kenal semenjak berblogging pada tahun 2008. Masa ni kami sama2 tak pasang Datuk Nuffnang)

Sudi2kanlah menyahut cabaran yea...Chaiyo! Chaiyo!

Windi's Note:
Ada hati nak tag Hanis Zalikha dan Redmummy. Tak sedar diri sungguh...


11 comments:

Hot Mama said...

hahahah saya dh baca....

windi said...

kantoii...

Mr ProPiTo said...

haha... best gak entri hot mama...windi nye pun best.. nak baca2 ni. Baru bukak.kikiki

windi said...

thanks propito.

Kyuubi_85 said...

adoi, kena tag kaini? adus. eh ko orang sabah ka?

Haha, bah, nanti sy buat kio? :D

Steward said...

Ba, ramainya orang tag sia ni.... habis la ni kali. haha. Bah, nanti sia try jawab ok.... Thanks windi.. Si baju hijau juga jadi pujaan.. heheh

windi said...

Kyuubii: urang kita bah ni..bah, konsikou kio..

Missing chapter: si baju hijau suruh saya tag kau. dia cakap ko femes.

Steward said...

Kyuubi, sia tidak tau pun kau urang Sabah ging... blogwalking kau kasi introduce la ba.. sinang sia kasi masuk sana friend's list saya tu

windi said...

masing2 adjust slang bah kunun. klu sama2 jumpa sabahan baru keluar tu slang 'pokok klapak'

Terry ♥ said...

wahhhh..terry kena tag.. ngee *malu.
jap ek..kena godeh2 folder lama2 ni..ngee.. ^_^.

windi said...

terry best. pasal tu kena tag. hehe

Related Posts with Thumbnails