CHECK IT OUT!

Sunday, April 4, 2010

BERJALAN DAN MEMBUNUH SEMASA TIDUR


Seorang lelaki bernama Kenneth Parks telah mencederakan mentua dan membunuh ibu mertua dengan jarak 15 batu daripada rumahnya. Ianya berlaku pada tahun 1987 di Ontario Kanada. Parks mendakwa tertekan dengan hutang judinya dan bermasalah menerangkan keadaan itu kepada keluarga mentuanya.

Beliau menenangkan dirinya dan menonton TV sebelum tertidur dan kemudian memandu menuju ke rumah mentuanya. Selepas membunuh dalam tidur Parks memandu ke balai polis dan berkata "Saya rasa seolah2 telah membunuh seseorang" dengan tangannya yang berlumuran darah.

Tuduhan terhadapnya digugurkan malahan tidak dihantar pun ke pusat rawatan mental kerana juri menyatakan bahawa  berjalan semasa tidur bukannya gila. Dia pun bebas seperti burung.

windi's note: 
Berjalan semasa tidur memang wujud tetapi membunuh semasa tidur hanya alasan dan helah untuk melepaskan diri.

9 comments:

etuza said...

Salam.

Seram!!..ni. Haraplah kita jauh dari musibah ini.Amin

windi said...

wslm. yakan etuza. urang kita bilang palis2.

Terry Verry Berry. said...

aish. imposhibble..
mana boleh sleep walking boleh sampai membuatkan kita membunuh orang.. itu semua alasan semata2!!!
grr!!

huhu..
tapi kan..mengikut statistic, lelaki lagi banyak mengalami sindrom sleep walking ni berbanding wanita. Selalunya tak bahaya pada orang lain, hanya pada diri sendiri..

windi said...

ya Terry. hairan juga mahkamah USA boleh melepaskan org dgn alasan sebegini karut.

windi said...

bukan USA, Kanada.

Terry Verry Berry. said...

Canada 2x5 tingtong cam USA. atleast Canada ada la skit positive tu..
berbanding ngan USA..welksss.

Alynn Notnot said...

fulamak ade jgk org mcm ni ek. gerun tol.

Myfrin's story said...

Kan bagus kalau dia mengigau pi kasi runtuh tu bangunan judi, tidak juga kena dakwa kan, iblis punya kerja...!

windi said...

terry: yakah. saya tak paham sangat undang2 drg.
alynn: saya pun tak sangka.
myfrin: haha. tepat sekali.

Related Posts with Thumbnails