CHECK IT OUT!

Friday, April 16, 2010

Masa kecik2 dulu

Hari ini saya rasa down sangat. Stress pun ada. Perkara sekecil2 nyamuk boleh buat saya hilang mood. Tapi awas! Nyamuk juga yang menjadi penyebab kematian Din Beramboi. Entahlah... Ada kejadian pagi tadi yang membuatkan saya rasa diperlekehkan oleh 'Durian'. Sebagai sebiji timun, tau2 jelah. Atau mungkin hormon tak seimbang kut. Maklumlah, biologi seorang perempuan. Oleh itu entry saya pada hari ini tersangatlah syok sendiri, demi mengubat hati yang lara. Maka saya pun mengimbas kenangan lalu zaman2 hingus meleleh. Tapi hingus saya tak pernah meleleh tau. Kecuali selesema.On your mark, gain set, Go!

Masa kecik2 dulu, saya suka tengok peti sejuk di rumah kawan dan tak malu minta air sejuk kat dalamnya. (Kampung kami belum ada bekalan elektrik).

Masa kecik2 dulu, Saya seorang pengembala kerbau - 16 ekor. (Saya penyibuk je sebenarnya. Itu tugas kawan baik saya - the owner of the big fat buffaloes).

Masa kecik2 dulu, saya suka makan otak ayam. yarkh..!

Masa kecik2 dulu, saya selalu terfikir mengapa harus ke sekolah dan sampai bila (boring giler..)

Masa kecik2 dulu, saya sangat selekeh, tak suka pakai selipar dan selalu menang main teng-teng.

Masa kecik2 dulu, saya tak sedar pun bapa saya pegang jawatan yang disegani pada masa itu.

Dan.... masa kecik2 dulu orang terkejut bila dapat tahu saya anak si bapa...Huhuhu. (muka tak sama pastu selekeh)

Dan selepas itu....Masa merubah segalanya...

windi's note: 
Tunggu iklan  Ding Dang..

13 comments:

etuza said...

Salam

Akhirnya kini yg dulu selekeh..nampak manis dan berseri dengan tudung membalut rambut. Pada muka nampak keindahan seorang muslimah. Insyaallah kekalkan diri anda apa yang ada. Tahniah

windi said...

I want to say 'hahaha' tapi nanti tak mengkompomkan komen di atas. Hahaha! oopsss..harus bersopan santun selalu...

Jojoe said...

windi..dari kecik sampai ler sekarang neh saya takpernah tengok otak ayam..dan tak tahu bleh dimakan..huhuh... sy dulupun masa kecik selekeh jugak..siap main nyorok2 kat dalam lubang tempat kerbau berendam..tapi time kemarau ler...hehehehe

windi said...

Hehe..bapa selalu sembelih ayam. Kitaorang makan ayam village. tgk org besar makan 'chicken brain', nak try juga.pikir2 sekarang, ngeri lah pulak.

kat tempat kerbau berkubang banyak lintah..

fuad ansari said...

masa berlalu pergi.. dan manusia semakin hampir kepada kehidupan seterusnya..

Hot Mama said...

syokkan teringt ms kecik2 dulu..heheh sy nakal oo ms kecik2

Yatre Hayati said...

eh sronoknya maen tengteng...lama x main...

windi said...

fuad : ya..peruntukan masa dah semakin pendek.

hot mama: nakal itu tanda cerdik

yatre: budak sekarang tak reti main teng teng.

realiti kehidupan said...

suka n ceta kecik2 nie cz rasa kenangan terindah satu masa dulu..saya dulu nakal gak abah plak garang selalu gak kena rotan..hik2 tp ats didikan tula sya jadi insan..zmn sya xder pun kes2 dera nie..mmg masa merubah segalanya dan semuanya xdpt diputar balik cuma blh mengimbau jerla zmn2 tu..:)

shynabaina said...

haha..otak aym..kami dulu susah xdpt mkn ayam dpt makan kepala aym pun jadila..otak dia mkn sikit ok tp byk xblh muak..cz rasa lemak sgt2..

windi said...

realiti kehidupan: abah2 zaman dulu selalu garang tapi tak sampai dera anak. takda pun mati kena lempang.

shynabaina: haha..ya..memang lemakkk sangat..

nuriz said...

dulu masa kecik..baru dpt peti ais 2nd hand..belum pun jadi ais dah tak sabar nak mkn ais, ais milo potong buat sendiri.cair pun mkn jgk

windi said...

hehe. milo bubuh dlm plastik, simpan dlm esbook. belum keras dan makan. saya pun pernah jugak.

Related Posts with Thumbnails