CHECK IT OUT!

Wednesday, March 31, 2010

BUDAK 15 TAHUN KEMARUK KAHWIN

Pelajar pintar mahu segera nikahHALIMATON dan Mohamad Noor menunjukkan salinan laporan polis dan 
keratan laporan akhbar berhubung kes mereka di Ibu Pejabat Daerah 
Langkawi, semalam.

HALIMATON dan Mohamad Noor dengan bangganya menunjukkan salinan laporan polis dan keratan laporan akhbar berhubung kes mereka di Ibu Pejabat Daerah Langkawi, semalam.

LANGKAWI: Halimaton Abd Rashid, 15, pelajar pintar yang dilaporkan hilang dari rumah kakaknya di Bandar Puteri Jaya, Sungai Petani, sejak lapan hari lalu kini berada di rumah keluarga teman lelakinya di Kampung Kisap, di sini.
Ketika ditemui, Halimaton yang berasal dari Kampung Lanai, Kupang, Baling, berkata dia sanggup meredah segala kepayahan bagi memastikan dia dan teman lelakinya, Mohamad Noor Abdullah, 19, dapat berkahwin dalam tempoh terdekat.


"Saya keluar dari rumah kakak di Sungai Petani jam 9 pagi Isnin lalu dengan rela hati . Jadi dakwaan dibuat kakak dan ibu mengatakan saya dilarikan adalah fitnah," katanya ketika ditemui di sini, semalam.

"Apa jadi pun saya mahu kahwin dengan Mohamad Noor. Malah, keluarga Mohamad Noor menerima saya dengan elok, cuma keluarga saya menentang hasrat kami untuk berkahwin," katanya.

12 comments:

h3r0 said...

memang kemaruk sangat..
boleh ke laki tue nanti..

anak org kaya kot..

Kay Nisa said...

ape la budak ni~, syg otak pndai tp nak kwin sgt~ haihhhh~ dia xtau ke, klu dia bljr betul2, dh berjaya nnt ramai lg laki yg lebih baikkk yg dia leh dpt~

ashrafi said...

gatal... dua2

Myfrin's story said...

Pelajar pintar tapi macam terlebih sudah ni...

windi said...

Tang mana pintarnya?

ashrafi said...

pintar lari dari rumah

windi said...

hehe...nauzubillah jgnlah ada kes mcm ni lagi. kesian mak bapak.

Mohd Afiq said...

cinta ibu dibutakan oleh cinta kekasih, camni la jadinya.

Terry Verry Berry. said...

pelajar2 luar bandar dah jadi camni..
even dekat luar bandar penang pon camtu..
remaja-remaja kita ni lebih pentingkan cinta and nafsu dari belajar.

in this case, terry tak terkata2..sebab dia dah terlampau melampau sampai sanggup menitiskan air mata ibu dia, and sanggup kecewakan ibunya tu..

kemana akal and ilmu yang dia ada? letak di lututkah? Cinta lebih penting dari pelajarankah?

hurm.. i hope she don't regret making this mistake.

windi said...

Memang dia akan regret tu bila krisis kewangan dah melanda. Bukan mengharap tapi...we adult can imagine what will happen next.

Terry Verry Berry. said...

yeah. dunia orang dewasa memang jauh berbeza dari zaman persekolahan.
:\ ..

I rasa kasihan+menyampah sesangat kat budak ni..
and bersimpati kat mak dia tu..

Anonymous said...

Kesian betul kat mak dia.. dalam paper mak die cite mase kecik2 die bawak budak nih yang ketika tu masih bayi ketika memotong getah... sian gle kat mak die... derhaka kat mak boleh wat masuk neraka!!!!!!! alamat x cium bau syurga lah kalau jadi anak derhaka!!!!! aku marah betul nih kat family laki tuh ngan pompuan tuh sekali!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails