CHECK IT OUT!

Wednesday, June 9, 2010

Ashwad Ismail, Pemberita Astro Awani yang makin famous


Jika hari ini Israel serang kapal Mavi Marmala,
Jika hari ini rating Astro Awani naik mencanak-canak,
Jika hari ini boss Astro senyum2 gembira,
Jika hari ini Pakcik Google sibuk cari keyword Ashwad,
Jika hari ini Akhbar utama negara paparkan wajah kacak,
Semuanya bermula dengan seorang jejaka bujang berusia 25 tahun, bernama Ashwad Ismail yang dengan penuh karisma, menceritakan detik-detik cemasnya semasa serangan Israel ke atas kapal Mavi Marmala.

Amacam, ok tak sajak tak berkerat kat atas tu? Saja je tiru sajak hari guru pastu ejes2 sikit kasi selari dengan tajuk di atas. Semenjak dua menjak ni nama Ashwad sangat femes. Bagi sesiapa yang ingin tahu sedikit sebanyak tentangnya, Let me spoonfeed you allzz..


Bintang: scorpio
Tahun: Ox

Pengakuan Ashwad tentang dirinya:
whacko, pick unspoken words, read through gestures. Churning ideas from blank screen to anything

Hobi: 
collecting ships and yatch model... debating... scuba diving... swimming... fishing... Political Agenda...

Filem diminati: 
godfather 1, Borat, Mukhsin, Sepet, Gubra, Meet Joe Black, The Librarian 

Musik Kesukaan: 
very light n easy... 

Buku Kegemaran: 
malay dilemma by tun dr mahathir... Kampung Boy by Lat... The 400... Five People You Meet In Heaven... The Count of Monte Cristo...

Amacam? Ada persamaan ka dengan kamu yang meminatinya? Kalau ada bermakna ada harapanlah kan..hehe..Finally, Ashwad ni ada blog. Sapa2 yang nak baca pemikirannya, bolehlah klik link kat bawah:
untuk menambahkan kegembiraan dan keceriaan anda, Ashwad ada satu blog lagi. Klik link di bawah:
Happy surfing! 


5 comments:

cheximm said...

haha naseb baek tak tergoda dgn dia..lalala~

windi said...

kalau tergoda pun ok apa..yang penting sama2 bujang. kan..

nas said...

ade pulak pakai kot tapi pakai sluar pendek..ehehehe

cheximm said...

dia bujang glemer..takut ak nak ngorat..haha

Kangkung Rebus said...

dah kahwin dah pun...

Related Posts with Thumbnails