CHECK IT OUT!

Monday, March 7, 2011

Milo susu resepi baru

RAMUAN MILO SUSU
Petang tadi anak2 saya minta dibuatkan milo susu. Dek kerana sangat letih (baru balik dari kelas tambahan) saya buat helah "Tidak boleh selalu minum manis..nanti kencing manis". Seolah faham dengan helah mak diorang, anak sulung saya berkata "tidak apa mama..kami masuk bahan2, mama tuang air panas saja ah.."

Lebih kurang 10 minit kemudian mereka memanggil saya. Dengan malasnya saya ke dapur dan jeng jeng jeng...this is what happened in the kitchen. Berterabur! Ada 4 bahan utama. Milo, susu pekat manis, gula dan susu tepung! Yang buat saya tergelak bila melihat susu tepung yang mereka gunakan. 

Yang ini pun diorang belasah je..resepi  mereka ni bolehlah dipanggil "Milo susu Ada aku kesah?"

3 comments:

Myfrin's story said...

Salam, windi. Yang penting boleh minum, lemak berkrim dan sedap. Resepi 'Milo susu ada aku kesah'..haha....:D

chegu carol said...

Hehe..apa2 pun boleh lah asal dapat buat milo susu...hehehe. But seriously, kalau saya bikin milo pakai yg 3 in 1 paket pun, saya tambah fresh milk. Sedap bah rasa yg banyak susu..berlemak gitu ehehe

windi said...

myfrin: haha..pengaruh raja lawak bah tu nama..

chegu carol: betul tu..klu campur fresh milk trus rasa macam d star buck. hehe..

Related Posts with Thumbnails